Benieuwd wat een Neufer voor jou kan betekenen? Lees meer

Zoeken

Zoeken

Een aantrekkelijke Weesperzijde voor iedereen

Aan de Weesperzijde in Amsterdam vindt een ingrijpende herinrichting plaats. De straat was aan vernieuwing toe en voldeed niet meer aan het huidige straatbeeld. Bovendien ontbrak het de fietsers vaak aan ruimte op deze drukke fietsroute. Als omgevingsmanager zorgt Willemijn ervoor dat belanghebbenden zoveel mogelijk in het proces worden betrokken. Willemijn: “Er is al ontzettend veel gebeurd. De tuintjes langs de Amstel zijn vervangen door een brede oeverrand, de kabels en leidingen zijn vernieuwd, er is een hemelwaterriool aangelegd en het is een officiële fietsstraat geworden. Het is een chique, oude buurt, daar hoort een mooie bij.

Veelzijdige buurt
Willemijn: "Vanaf de uitvoeringsfase heb ik bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden zoveel mogelijk betrokken en geïnformeerd over de werkzaamheden. En dat was best een uitdaging met zoveel verschillende belangen in zo’n drukke fietsstraat. Er zit een moskee, een roeivereniging en een basisschool. Maar ook commerciële bedrijven, bureaus en horeca. En in de zomer is dit stukje Weesperzijde ook een populaire zwemlocatie. Daarom organiseerden we regelmatig bewonersbijeenkomsten. In coronatijd vond dat vooral digitaal plaats, maar één keer per week was er ook een fysiek spreekuur in een keet op het water. En dat is nog altijd het geval. Nu het project al wat verder in de uitvoering is, lijkt regulier contact minder noodzakelijk. Bovendien onderhouden de werknemers van de aannemer ook goed contact met de buurt."

''We moeten er toch elke keer weer met elkaar uitkomen''

Willemijn

Willemijn: "De veelzijdigheid, diverse stakeholders op het werk en de samenwerking met de aannemer maken het proces heel interessant. We moeten er toch elke keer weer met elkaar uitkomen. Voor sommige bewoners kan het niet snel genoeg gaan maar naar verwachting is dit gedeelte van de Weesperzijde, van de Schollenbrug tot en met roeivereniging De Hoop, voor april 2023 afgerond, daarna is Weespterzijde midden, van roeivereniging De Hoop tot en met kruispunt Ruyschstraat, aan de beurt.”