Benieuwd wat een Neufer voor jou kan betekenen? Lees meer

Zoeken

Zoeken

Een vrachtwagenvrij Zoetermeer

In het oude centrum van Zoetermeer reed tot voor kort veel vrachtverkeer van fabrikant Nutricia. Al dit verkeer had veel invloed op de leefbaarheid en veiligheid in het dorp. Daarom besloot de gemeente Zoetermeer in 2017, na jarenlang onderzoek en overleg, om samen met Nutricia een nieuwe ontsluiting te maken. Zoetermeer betrok Désirée van Neuf om het proces in goede banen te leiden.

Veel verschillende belangen
Désirée: “We zijn allemaal onderdeel van het verkeer en we maken allemaal gebruik van de openbare ruimte. Dat maakt dit soort projecten complex, omdat je zo ontzettend veel belangen op elkaar moet afstemmen. In dit project heb je te maken met Nutricia, de gemeente, een projectontwikkelaar, en vele omwonenden. En het nieuwe tracé loopt ook nog over een bedrijventerrein en langs een gevangenis. Iedereen wil natuurlijk zijn eigen belangen waarborgen. Je moet dus alle kikkers in de kruiwagen zien te houden.’’

 “Je moet altijd alle kikkers in de kruiwagen zien te houden.”

Désirée

Meerwaarde voor de omgeving
Désirée: “Dat kan alleen als je het grote plaatje voor ogen houdt, en jezelf niet te veel verliest in details. En door veel onderlinge gesprekken te voeren en goede relaties te onderhouden met alle betrokken partijen. Uiteindelijk wil je met trots kunnen zeggen dat je iets hebt gerealiseerd dat meerwaarde heeft voor de gehele omgeving. Ik denk dat we daar na al die jaren nu eindelijk in gaan slagen.” De nieuwe weg is inmiddels in gebruik genomen en nu rijdt het vrachtverkeer van Nutricia niet langer door het oude dorpsgebied.

Hier kun je meer lezen over de nieuwe ontsluitingsweg.