Benieuwd wat een Neufer voor jou kan betekenen? Lees meer

Zoeken

Zoeken

Een nieuw scholencomplex in de Leidse Merenwijk

In de Merenwijk in Leiden staat een groot scholencomplex van twee basisscholen: de Tweemaster en de Meerpaal. Deze scholen gaan samen met een kinderdagverblijf een nieuw gebouw neerzetten. Jeroen zorgt als assistent-projectmanager van de Gemeente Leiden voor alle vergunningen, de planning, de begroting en het contact met de buurt. Zo kunnen de scholen zich richten op het geven van onderwijs. Jeroen: “Goed onderwijs zie ik als de hoeksteen van onze samenleving, daarom vind ik dit een bijzonder belangrijk project.” Tijdens de bouw van het nieuwe pand gaan de kinderen in tijdelijke klaslokalen die op het terrein staan naar school. Jeroen: “Dit levert de scholen een geldbesparing op maar het brengt ook extra uitdagingen met zich mee.”

Tijdelijk en nieuw naast elkaarKinderen moeten buiten kunnen spelen

Op het terrein staan nu zowel de tijdelijke als nieuwe schoolgebouwen waardoor er niet genoeg ruimte overblijft voor de kinderen om buiten te spelen. Jeroen: “Dat is voor mij onaanvaardbaar, dus ben ik gaan kijken naar andere mogelijkheden. Naast de scholen ligt een skatepark. Deze ruimte hebben we gebruikt om speeltoestellen van het oude speelgedeelte te plaatsen. Zonder de skaters in de weg te zitten hebben de kinderen nu ruimte om te pingpongen, te voetballen en te spelen op de rekken. Ik ben er trots op dat we oude materialen hebben hergebruikt in plaats van nieuwe aan te schaffen. Vaak denkt men dat duurzaam altijd duurder is, maar in een groot aantal gevallen is het tegenovergestelde waar.” 

“Ik ben blij dat we de scholen op deze manier kunnen ontzorgen”

Jeroen

Ontzorgen door proactief handelen

Jeroen: “Op dit moment zijn we helemaal klaar voor de bouw van het nieuwe scholencomplex. Dit is gelukt omdat er proactief gehandeld is. We hebben alle vergunningen op tijd aangevraagd zodat er voor de scholen geen vertraging ontstaat. Alles is goed afgestemd met onder andere de buurt en de Bomenbond die we benaderd hebben om te bespreken welke bomen er gekapt moeten worden en hoe dit gecompenseerd wordt. Ik ben blij dat we de scholen op deze manier kunnen ontzorgen en dat ik mag bijdragen aan een gloednieuw scholencomplex waarin leerlingen het maximale uit hun schooltijd kunnen halen.”