Benieuwd wat een Neufer voor jou kan betekenen? Lees meer

Zoeken

Zoeken

Een modern studentencomplex in Leiden

In 2023 is het zo ver, dan verrijst er aan de Ypenburgbocht in Leiden een modern studentencomplex met 394 gemeubileerde woningen, een fitnessruimte, studieruimte en parkeerplaats voor deelfietsen. Als assistent-projectmanager bij de gemeente Leiden is Jeroen de spin in het web die alles regelt voordat de eerste paal de grond ingeslagen wordt. Denk aan de vergunningen, de planning, de begroting en het overleg met bouwers en buurtbewoners. “Ik hou ervan om te verbinden en wil graag dat alle betrokken partijen het maximale uit een project halen. Persoonlijk vind ik het mooi om mijn steentje bij te dragen aan een plan dat ruimte maakt voor de student, want die is er in de randstad niet genoeg.” 

Keuzes maken
Jeroen: De grootste uitdaging binnen dit project is het ruimtegebrek. We willen de mensen die wonen en werken in het gebied zo min mogelijk tot last zijn tijdens de bouw. Het terrein waar dit project gerealiseerd wordt was eerst een opslagplaats voor gebruikte bouwmaterialen. Mede hierdoor was het ontruimen en bouwrijp maken van de bouwplaats een hele klus. Er lag onder andere een oude brug van 18 meter al een paar jaar weg te roesten. Ik zag hier direct een grote kans om duurzame impact te maken. Wat als we de brug een tweede leven geven in plaats van hem naar de oud ijzerboer te brengen? Ik ben gaan zoeken en heb uiteindelijk de brug op een Marktplaats voor bruggen gezet. Onderhand ligt de brug geheel opgeknapt en wel in Nijmegen bij het Radboudumc.” 

“Ik zag hier direct een grote kans om duurzame impact te maken''

Jeroen

Nadruk op duurzaamheid
Jeroen: “Bij NEUF pakken we vraagstukken integraal op en gaan we op zoek naar de duurzame oplossing. We zijn niet voor de makkelijke weg gegaan, maar voor de duurzame en daar ben ik trots op! Hoe gaaf is het dat de brug nu een tweede leven heeft in een andere stad. De lessen die wij hieruit halen delen we ook actief, omdat wij hopen dit soort hergebruik in de toekomst veel vaker te zien. Aan de Ypenburgbocht hebben wij nu een stuk grond waarvoor alles gereed is. We kunnen met een gerust hart starten met bouwen.” 

Beelden afkomstig vanuit Niersman projectontwikkeling