Benieuwd wat een Neufer voor jou kan betekenen? Lees meer

Zoeken

Zoeken

Een divers stukje Zuidas

Aan de rand van de Amsterdamse Zuidas wordt Verdi ontwikkeld. De Zuidas stond lange tijd vooral bekend als plek om te werken, maar er komt steeds meer ruimte om te wonen, leren en recreëren. Verdi is daar een goed voorbeeld van. Hier komen kantoren, woningen, scholen en sportaccommodaties in een groene, goed bereikbare omgeving. Joël is assistent-projectmanager en werkt mee aan de totstandkoming ervan.

Als assistent-projectmanager werkt Joël samen met een medior en een senior projectmanager. ‘’Ik treed op als secretaris bij een aantal overleggen met bijvoorbeeld ontwikkelaars, bereid bestuurlijke besluitvorming voor en ben verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van facturen. Daarnaast krijg ik de vrijheid om vlieguren te maken als projectmanager. Zo begeleid ik de herinrichting van het IJsbaanpad, waarbij ik word gecoacht door de medior projectmanager en Neuf-collega Manon. Met haar ga ik ook aan de slag met een omvangrijk ontwerp- en participatieproces in het Jachthavengebied. In Verdi lopen veel verschillende deelprojecten, die onderling erg afhankelijk zijn. Dat maakt het complex en uitdagend, maar ook erg leerzaam."

"Ik krijg de vrijheid om vlieguren te maken als projectmanager"

Joël

Verdichten, vergroenen en verbinden
Joël: "Aan de westzijde van Verdi staat het thema ‘verdichten’ centraal. De bestaande kwaliteiten van het gebied spelen daarin een belangrijke rol. Zo zijn er plannen om de uitgestrekte Sporthallen Zuid onder te brengen in een nieuw, hoogwaardig gestapeld complex. De oude sporthallen maken plaats voor woningen. Aan de westzijde van het gebied speelt vergroening de hoofdrol. Dwars door het hele gebied komen goede fietsverbindingen en wordt de natuur rondom De Nieuwe Meer verbonden met de stad. In de plannen houden we rekening met de huidige gebruikers, maar ook met de gebruikers van de toekomst. Het is de bedoeling dat alle Amsterdammers straks kunnen profiteren van betaalbare woningen, hoogwaardige sportaccommodaties en een fijne, groene buitenruimte in dit bijzondere stukje Amsterdam.”